LİSELER ARASI İL GENELİ SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

LİSELER ARASI İL GENELİ SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

29.11.2023 76

Amaç:

 

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlamaktadır.

Katılım Şartları:

  1. Yarışmacı yarışmaya danışman öğretmenlerinin yardımını alarak yalnızca bir (1) sözlük tasarımı ile katılabilir.
  2. Sözlükler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. 
  3. Yarışmacı sözlüğü hazırlarken el yazısı kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış sözlükler yarışmadan elenecektir.
  4. “Dilimizin Zenginlikleri Projesi Sözlük Özgürlüktür Uygulama Kılavuzu”nda yer alan eserler arasından Proje Okul Yürütme Komisyonunca belirlenen ‘’SAFAHAT’’ adlı esere ait sözlük tasarlanacaktır.
  5. Sözlükler 75 - 100 arası kelime içermelidir ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.
  6. Sözlükler resimli, çizimli, şekilli, siyah- beyaz ya da renkli hazırlanabilir. (Resimler basılı resimler, fotoğraflar olabileceği gibi öğrencinin kendi çizimi de olabilir.)
  7. Sözlük oluşturulurken yarışmacı Sözlük Özgürlüktür uygulama kılavuzunda yayımlanmış olan sözlüklerden yararlanabilir.
  8. Sözlüğün son sayfasında öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

      9.     Yarışmaya katılacak öğrencilerin,  05.12.2023 Salı gününe kadar eserlerini okul müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.