Okul Ödül ve Disiplin Kurulu Kararları

Okul Ödül ve Disiplin Kurulu Kararları

06.11.2023 77

 

Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu faaliyetleri okul idaresi, veli ve öğretmenler işbirliğiyle yürütülecektir.

Boş geçebilecek derslerdeki öğrencilerin denetim altına alınması ve olumlu faaliyetlerde bulunmalarının sağlanması için tedbirler alınacaktır. Nöbetçi müdür yardımcısı veya nöbetçi öğretmen öğrencileri çevre düzenleme, kitap okuma vb. etkinliklerle görevlendirecektir.

Okulda öğrencilere ait her türlü elektronik eşyanın amaç dışı kullanımının önüne geçilmesi ve daha etkin ders dinlenmesi için öğrenciler bu tür cihazları okula kontrollü kullanmaları şartı ile getirebilecektir. Cep telefonlarını ilk derse girmeden öğretmenler odasındaki kutulara bırakacak, ders saatleri dışında, aileleriyle iletişim sağlamak için kullanacaklar, okul içerisinde uygunsuz, hoş olmayan fotoğraf çekip sosyal medyada yayınlamayacaklardır. Kurala uymayan ya da okul içinde cep telefonunu kullanan öğrencilerin ilkinde telefonlarına el konulacak ve velisine teslim edilecektir, tekrarı durumunda ilgili disiplin cezası uygulanacaktır.

Mazeretsiz olarak geç kalmayı ve devamsızlık yapmayı alışkanlık haline getirmeye çalışan öğrencilerle ilgili olarak idarece işlem yapılacaktır. Öğrencilerimizin mazeretsiz geç kalma gibi bir durumları söz konusu olmayacaktır. Sene başı öğretmenler kurul toplantısında alınan kararlara göre ilk ders saati 5 dakikadan fazla geç kalan öğrenci yoklama fişine geç olarak işlenecektir. 5 GÜN GEÇ DEVAMSIZLIK e-okul sisteminde otomatik olarak YARIM GÜN devamsızlık sayılacaktır. Taşımalı öğrencilerin servisten kaynaklı geç kalmaları, mağduriyet oluşmaması açısından, bu kapsamda değerlendirilmeyecektir.

Okul ders veya teneffüs saatlerinde öğrencilerin, okul idaresinin izni olmaksızın okul sınırları dışına kesinlikle çıkmamaları gerekmektedir.Nöbetçi öğretmen(ler) bu konunun takibini titizlikle sağlayacaklardır.

Öğrencilerin okul girişine ya da çıkışına dışarıdan arkadaşlarını, akrabalarını çağırmamasına, bu konuda sınıf rehber öğretmenlerinin öğrencilere gerekli uyarıları yapmalarına karar verildi.

Öğrencilere boş derste sınıftan çıkmamaları, sınıf başkanı tarafından nöbetçi müdür yardımcısı ve nöbetçi öğretmen ile iletişime geçilerek verilen çalışmaları yapmalarına karar verildi.

Okulun eklenti ve donanımlarının, araç-gereçlerinin ve dersliklerin öğrencilerde aidiyet duygusu oluşturarak temiz ve özenli kullandırılmasına karar verildi. Son derste sınıf temizliğine, açık akıllı tahta veya lambaların kontrolüne ve gerekli uyarıların yapılmasına karar verildi.

Ders araç-gereçlerini getirmemeyi alışkanlık haline getiren öğrencilere hakkında gerekli disiplin işlemlerinin uygulanmasına karar verildi.

Kız ve erkek öğrencilerin okula uygun kıyafetlerle gelmeleri için velilerin, öğretmenlerin ve idarenin işbirliği yapması, gerekli kontrollerin sağlanabilmesi için de aşağıdaki hususların öğrencilere duyurulması sağlanacaktır.

KIZ ÖĞRENCİLER

  • Ø Saçlar uygun şekilde olacaktır.(Boya, gölge, röfle, perma olmayacaktır.)
  • Ø Kolye, küpe, piercing, hızma, halhal, künye vb. ziynet eşyası ve her türlü takı takılmayacak dövme yapılmayacaktır.
    • Ø Öğrenciler, koyu renk(siyah, koyu gri, lacivert) ve açık/dar olmayan kıyafetler giyecektir.
    • Ø Makyaj yapılmayacak, tırnaklar boyasız olacak ve uzatılmayacaktır.

ERKEK ÖĞRENCİLER

  • Ø Saçlar temiz ve düzenli, boyasız ve favoriler kısa kesilmiş olacaktır.
  • Ø Günlük sakal tıraşı olunacaktır.
  • Ø Kolye, küpe, piercing, hızma, künye vb. ziynet eşyası ve her türlü takı takılmayacak dövme yapılmayacaktır.
  • Ø Öğrenciler, koyu renk(siyah, koyu gri, lacivert) kıyafetler veya tercihe bağlı olarak koyu renk takım elbise giyecektir.

 

Şehit Mustafa Kızılkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi, Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu'nun aldığı bu kararlara tüm öğrenciler uymakla yükümlüdür. Aksi davranışlarda bulunan öğrenciler yönetmeliklerde belirtildiği gibi işleme tabi tutulacaktır.

 

Kurulumuzca alınan bu kararlar, düzen ve disipline dönük bütün faaliyetlerin amacı; öğrencilerimizi korkutmak veya sindirmek değil, birlikte yaşamanın gereği olan haklara saygı gösterilmesini sağlamaktır.